Welkom op de website van de St. Urbanus geloofsgemeenschap

Contactadres: Rondehoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

Nieuwsberichten:

Informatieavond liturgie

De laatste jaren zijn er binnen de kerk en ook binnen onze parochie de nodige ontwikkelingen geweest over en binnen de liturgie en de vormgeving van de erediensten. U heeft daar vast over gelezen en ervaringen mee. Onze bisschop heeft hierover ook verschillende documenten geschreven.
We zijn eigenlijk allemaal betrokken bij de liturgie, de mensen die actief zijn binnen liturgische werkgroepen, maar ook u, die als betrokken parochiaan op zondag in de kerk zit. Daarom organiseren wij een avond over liturgie voor iedereen binnen onze parochie die hier meer over wil weten.

Urbanus Kerstconcert 8 dec

Een uitbreide beschrijving treft u aan
op deze flyer.
Zie ook de concertpagina van de websiiste.
In het kerstconcert in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk neemt The New Gospel Sensation ons aan de hand mee met oude en nieuwe gospels en liederen. Veel daarvan zal u bekend in de oren klinken.
De zes zangers en zangeressen, Erwin van Motman, Danie Duzant, Marjorie Lammerts, Anna Makaloy, Russell Patawala en Jennefer Zichem brengen onder meer Silent Night, Santa Claus is coming to town  en Amazing grace.

Lunchtijdconcert vrij 4 okt.

Aanstaande vrijdag is er weer een Lunchtijdconcert in de St. Urbanuskerk.

Dit maal met een optreden van Suzanne Arends (dwarsfluit) en Eric Jan Joosse (orgel).
Aanvang is 12:30 uur.

Er worden zes prachtige werken opgvoerd die u niet mag missen. Voor het volledige programma kunt u terecht op onze concertpagina of klik hiervoor direct op deze link.

Meditatie in nieuw seizoen

Meditatie en avondgebed in het nieuwe seizoen
Na de zomer starten we opnieuw met de woensdagavondmeditaties. Naast de meditaties zullen we ook een nieuwe vorm aanbieden: een avondgebed.
De opzet van de meditatie blijft zoals hij was: vanaf kwart voor acht inloop. Om acht uur starten we tot ongeveer kwart voor negen. Daarna kun je in stilte vertrekken of, als je dat wil, nog even napraten met één van de mensen uit de werkgroep. Er worden weer diverse meditatievormen aangeboden:

Rabo Clubsupport-actie

Rabo Clubsupport-actie:
Stem op Stichting Vollebregt Orgel

Binnenkort gaat de RABO Clubsupport-actie weer van start. Als coöperatieve bank geeft RABO een deel van de winst aan lokale stichtingen en verenigingen. Om onderhoud van het orgel mogelijk te maken en om de luchtijd- en zondagmiddagconcerten in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk te kunnen blijven houden, is alle financiële steun welkom. Dit jaar willen wij een beroep op u doen om ons daarbij te helpen. Wat kunt u doen?

Concerten Vollebregt orgel

Nu de plannen voor de St. Urbanuskerk zijn veranderd, is het weer mogelijk om concerten te plannen.
Dit najaar zijn er weer twee lunchtijdconcerten en wel op 4 oktober en op 1 november en op 8 december een Kerstconcert. De uitnodigingen volgen zo snel mogelijk, u kunt de informatie rond 15 september op onze website vinden op onze concertpagina.