Welkom op de website van de St. Urbanus geloofsgemeenschap

Contactadres: Rondehoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

Nieuwsberichten:

Viering zondag 18 april

Komende zondag, 18 april, komt de gestreamde Eucharistieviering uit de Titus Brandsmakerk in Amstelveen, aanvang 10.30 uur (anders dan daar gebruikelijk). Voorgangers zijn pastoor-deken Eugène Jongerden en pastor-diaken Paul Koopman; muzikale en vocale ondersteuning door cantor Sara Leemans en Aja Leemans op het orgel. Deze viering is via een directe beeldverbinding voor iedereen met een PC of tablet te volgen. Klik daarvoor op deze link.
Er blijkt goed gekeken te worden naar de digitale uitzending. Met een piek van bijna 3.000 kijkers op kerstavond en gemiddeld 300 kijkers per zondag. Dank voor uw betrokkenheid.
Hartelijke groet, Pastor Eugène Brussee

Preek zondag 11 april

We hebben Pasen gevierd en blijven tot aan Pinksteren in de paastijd.
Om 50 dagen lang te gedenken: Jezus is verrezen. Zijn opstanding uit de dood was voor de eerste leerlingen bijna niet te vatten.

Daarom hierbij de paaspreek over geloof en ongeloof van zondag 11 april.

U kunt de preek via deze link downloaden en lezen.

Pastor Eugène Brussee, diaken

Vieringen in de Goede Week

Zondag 28 maart begint de Goede Week en gaan we op weg naar Pasen. Vanwege de avondklok zal de Paaswake dit jaar om 20.00 uur plaatsvinden. Hiervoor en voor de andere vieringen die u hieronder vindt, wordt u gevraagd zich aan te melden via ons secretariaat (4961320 of urbanusparochie@xs4all.nl).
Hieronder vieringen van de Goede Week, fysiek en/of digitaal.
Palmzondag (28 maart): Woord & Communieviering in de St. Urbanuskerk. Hiervoor zijn nog een paar plekken beschikbaar. De livestream van komende zondag komt vanuit

Viering zondag 21 maart

De online Eucharistieviering wordt deze week gestreamd vanuit de Titus Brandsmakerk in Amstelveen.  Voorgangers zijn pastoor-deken Ambro Bakker s.m.a. en pastor-diaken Paul Koopman, met cantores van het Titus Brandsmakoor en organist Vincent Dorenbos voor de muzikale en vocale begeleiding. De viering begint om 10.30 uur en is op de computer of tablet te volgen door rechtstreeks op deze link te klikken.

Viering zondag 14 maart

Komende zondag is HET zondag Laetare en halfvasten. De online Eucharistieviering is dan vanuit Ouderkerk. Het thema van deze viering luidt: 'Van donker naar licht'.  Voorgangers zijn pastoor-deken Eugène Jongerden en pastor Dea Broersen, met cantores van het St. Caeciliakoor o.l.v. Laurens de Boer voor de muzikale en vocale begeleiding.
De viering begint om 10.30 uur en is op de computer of tablet te volgen door rechtstreeks op deze link te klikken. Voor het liturgieboekje, klik hier.

Bezinning: Op weg naar Pasen

Op 3 woensdagavonden, te beginnen woensdag 10 maart en daarna op 17 en 24 maart willen de pastores Eugene Brussee en Eugene Jongerden en stagiair Richard Numan een digitale bezinning aanbieden. De bezinning begint om 20.00 en duurt een uur. Tijdens deze bezinning staan wij stil bij het Lijden van Jezus aan de hand van teksten, meditaties, afbeeldingen van kruiswegstaties en muziek.
Voor de rechtstreekse link voor deze bezinning klik hier.

Pastor Eugène Brussee, diaken
St. Urbanuskerk / RK Parochie Amstelland