Welkom op de website van de St. Urbanus geloofsgemeenschap

Contactadres: Rondehoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

Nieuwsberichten:

Meditatie in nieuw seizoen

Meditatie en avondgebed in het nieuwe seizoen
Na de zomer starten we opnieuw met de woensdagavondmeditaties. Naast de meditaties zullen we ook een nieuwe vorm aanbieden: een avondgebed.
De opzet van de meditatie blijft zoals hij was: vanaf kwart voor acht inloop. Om acht uur starten we tot ongeveer kwart voor negen. Daarna kun je in stilte vertrekken of, als je dat wil, nog even napraten met één van de mensen uit de werkgroep. Er worden weer diverse meditatievormen aangeboden:

Rabo Clubsupport-actie

Rabo Clubsupport-actie:
Stem op Stichting Vollebregt Orgel

Binnenkort gaat de RABO Clubsupport-actie weer van start. Als coöperatieve bank geeft RABO een deel van de winst aan lokale stichtingen en verenigingen. Om onderhoud van het orgel mogelijk te maken en om de luchtijd- en zondagmiddagconcerten in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk te kunnen blijven houden, is alle financiële steun welkom. Dit jaar willen wij een beroep op u doen om ons daarbij te helpen. Wat kunt u doen?

Concerten Vollebregt orgel

Nu de plannen voor de St. Urbanuskerk zijn veranderd, is het weer mogelijk om concerten te plannen.
Dit najaar zijn er weer twee lunchtijdconcerten en wel op 4 oktober en op 1 november en op 8 december een Kerstconcert. De uitnodigingen volgen zo snel mogelijk, u kunt de informatie rond 15 september op onze website vinden op onze concertpagina.

Open Monumentendag

Op 15 september a.s. is de Urbanuskerk aan de Achterdijk 1 in Ouderkerk aan de Amstel open voor bezichtiging tussen 13.00 en 17.00 uur. In de neogotische kerk uit 1867, gebouwd door Pierre Cuypers kunt u rondlopen en o.a. de gebrandschilderde ramen en de kruisweg van dichtbij bekijken. ’s Middags vanaf 15.30 uur wordt het Vollebregt orgel bespeeld door Johan Vos. Het orgel is 140 jaar geleden gebouwd door de firma Vollebregt uit Den Bosch, gereedgekomen in 1878 en evenals de kerk een rijksmonument. U bent van harte welkom om ook het orgel van dichtbij te bekijken.

Maria Bedevaart Heiloo

De Mariabedevaart naar de “Runxput” wordt gehouden op maandag 9 september 2019 onder begeleiding van Eugène Jongerden en Dea Broersen. We vertrekken vanuit verschillende opstapplaatsen vanaf 08:30 uur met de touringcar van Martien. En natuurlijk is er weer een verrassingsuitje. Rond 17:30 uur zijn we terug in Amstelveen. De kosten bedragen ca. € 37,50 per persoon incl. een koffie/thee tafel, lunch en borrel. Het definitieve programma volgt binnenkort.