Oecumenische viering 9 juli 2017

Omschrijving van het fotoalbum:

Oecumenische viering: Gedeelde last is licht

Op zondag 9 juli was er een feestelijke oecumenische viering voor jong en oud in onze 150 jarige Sint Urbanuskerk met aansluitend feestelijke activiteiten voor jong en wat ouder…
Speciaal voor deze viering werd de viering opgeluisterd door zang van jeugdkoor ’t Kwetternest o.l.v. Laurens de Boer en het I-Opener combo van de Amstelkerk. Het was een geslaagde ochtend, waarin we hoorde dat iedereen er mag zijn, met zijn goede en minder goede kanten, met zijn zorgen en zijn plezier. Dat we elkaar daarin mogen helpen, zodat een gedeelde last, licht wordt….
Het was tevens de laatste keer dat dominee Jos de Heer mee voor ging samen met Eugène Brussee in de dienst. Er was een kort woordje van dank aan een ieder en voor Jos waarin de onderlinge samenwerking werd benadrukt.
Ook de kinderen van de basisscholen waren uitgenodigd, groepen 5 hadden een vredewens geschreven en alle aanwezige kinderen zongen samen Heal the World.
Na afloop werd er koffie, thee en limonade geschonken in de tuin met heel veel lekkers en werd men in de gelegenheid gesteld om ‘belletje te komen trekken’ in de kerk. Via een speurtocht/rondleiding door de kerk, kwamen we allerlei bellen en klokken tegen, zoals de bel bij de sacristie, de altaar-schel, het angelusklokje, de klokken in de toren, de biechtbel…. Maar ook de klokkenluiders uit vroegere tijden, zoals Sint Urbanus misschien wel was… en misschien het gebed bij Maria …..

Mocht u het hebben gemist, tijdens de openmonumentendag op 10 september, kunt u de kerk komen bezichtigen. Wilt u meer van de kerk proeven, dan is er ’s morgens om 10.00 uur de startviering.

(foto's en tekst: Yvette Saan)

Klik op een foto en bekijk het album in groot formaat:
Datum evenement:
zondag, 9 juli, 2017