Thema avonden over euthanasie

Gaarne nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij vier thema avonden ‘Ik en mijn leven’, die in de maanden oktober en november worden georganiseerd in de Titus Brandsma Ontmoetingsruimte, Westelijk Halfrond 1 in Amstelveen.  Op deze avonden komt de essentie van het leven aan bod. Wat verstaat men over voltooid leven? Mag de politiek er zich ook mee bezig houden. Hoe denkt de kerk erover? Hoe verloopt een euthanasie?

Op de eerste woensdagavond (10 oktober) zal pastor R. Prent ons meenemen naar de dagelijkse praktijk van het vijfde gebod: Gij zult niet doden. Denken gelovigen wezenlijk anders over euthanasie dan niet-gelovigen?
Op de tweede woensdagavond (24 oktober) zal de arts P. Falke praten over zijn visie op euthanasie. Hij is huisarts en is daarnaast diaken in de kerk. Wat zegt zijn persoonlijk geweten?
Op de derde woensdagavond (7 november) gaat Tweede Kamerlid R. Peters (C.D.A.) in op de vraag of de politiek zich kan en mag bemoeien met het inhoudelijke leven en euthanasie. Hoeveel is een mensenleven waard?
Op de laatste woensdagavond (21 november) komt kardinaal W. Eijk naar Amstelveen om te praten over de leer van de kerk, maar ook over barmhartigheid bij stervensbegeleiding. Kardinaal Eijk is theoloog en ook medicus.

De tien geboden, de wetenschap, de politiek en de kerk kunnen wellicht antwoord geven op onze vragen met betrekking tot levensbeëindiging. De avonden ‘Ik en mijn leven’ beginnen om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Klik hier voor het persbericht.

Klik hier voor de poster, geschikt voor verdere publicatie van deze bijeenkomsten.