Actie Vrijheidsmail mei

De komende periode worden er geen fysieke kerkdiensten gehouden, maar alleen online. Als alternatief bieden wij de mogelijkheid via de website van Amnesty mee te doen met een Actie via de e-mail. Het voordeel daarvan is dat u de deur niet uit hoeft. Via onderstaande link kunt u een e-mail sturen voor de Actie van deze maand. https://www.amnesty.nl/forms/urgentaction-nigeria-mubarak-bala"ction-nigeria-mubarak-bala

Deze maand schrijven wij voor de prominente Nigeriaanse humanist Mubarak Bala die  op 28 april is gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van godslastering na een Facebook-bericht waarin hij zich over zijn geloof uitsprak. Mubarak Bala wordt momenteel vastgehouden in eenzame opsluiting. Hij mag zijn familie en advocaat niet zien. Mogelijk wordt hij mishandeld. In de e-mail roepen wij de Nigeriaanse autoriteiten op om Mubarak Bala onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Hierbij roepen wij alle belangstellenden op om deze Vrijheidsbrief via de online-petitie te ondertekenen en zo mogelijk de oproep verder te delen. Het invullen van de petitie kost hooguit een minuutje van uw tijd, in de hoop dat het een ander alle vrije tijd en vrijheid mag opleveren. Daarvoor onze hartelijke dank!