Viering 29 nov

Aanstaande zondag, 29 november, is de eerste zondag van de Advent, de start van een nieuw kerkelijk jaar waarmee we ook dit jaar, ondanks alles, op weg gaan naar het Hoogfeest van Kerstmis. Een feest van hoop.

Het thema van deze zondag is: Vol verwachting en waakzaam. Dat past bij de advent maar is ook wel toepasselijk in deze tijd waarin we waakzaam moeten zijn maar ook met verwachting uitkijken neer betere tijden.

In de St. Urbanuskerk in Ouderkerk is een Eucharistieviering mee te maken met als voorganger pastor van Tillo. Er is nog plek (wel graag aanmelden)

Daarnaast zal via de live stream online een Eucharistieviering worden uitgezonden vanuit het Noorddamcentrum in Bovenkerk.

Voorgangers zijn pastoor-deken Eugène Jongerden, pastor-diaken Eugène Brussee en pastor Dea Broersen. Enkele leden van het St. Caeciliakoor onder leiding van Paul Krijnen verzorgen de vocale ondersteuning, met Vincent Kuin op het orgel.

Aanvangstijd is 10.30 uur; er is intussen besloten om alle gestreamde vieringen voortaan op dit tijdstip te starten. Dat is wel zo overzichtelijk.

De viering is op de PC of tablet te volgen door direct op deze link te klikken:

Het liturgieboekje is hier te downloaden.. De collecte-informatie is hier te downloaden. Let op: er is een extra collecte van de MOWA, bestemd voor het project Hart4onderwijsNepal, een project om kinderen in Nepal van schoolspullen en lunchmaaltijden te voorzien. Meer informatie (oa een leuk filmpje) op de diverse websites en achterin het liturgieboekje; in de bijlage ook een aparte QR code voor deze collecte.

Hartelijke groet

Eugène Brussee