Requiem concert 3 november 2013

Omschrijving van het fotoalbum:

Vocaal Ensemble Multiple Voice zongop 3 november 2013, daags na Allerzielen, het Requiem van de Spaanse componist Tomàs Luis de Victoria (1548-1611) in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel. Dit Requiem wordt gezien als hét meesterwerk van De Victoria en als één van de mooiste dodenmissen uit de Renaissance. De Victoria schreef de mis voor een bijzondere uitvaart: voor de Spaanse keizerin Maria, dochter van Karel V en weduwe van Keizer Maximiliaan II van Habsburg. De Victoria was haar kapelaan èn hofcomponist in het nonnenklooster waar zij zich aan het einde van haar leven had teruggetrokken. Het requiem wordt in dit concert omkaderd door prachtige motetten van De Victoria zelf (het treurmotet ‘Versa est in luctum’) en van zijn Spaanse en Portugese tijdgenoten Francisco de Penalosa, Filipe de Magalhaes en Duarte Lobo.

Hieronder ziet u een aantal foto's van dit concert gemaatk door dhr. A. van der Meer.

Klik op een foto en bekijk het album in groot formaat:
Datum evenement:
zondag, 3 november, 2013